توصیه ها و نکات بهداشتی در خصوص استفاده از آب

۱.مراقب باشید به جهت پیشگیری از بیماری های منتقله از آب حتما از آب های آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده کنید.

۲-صرفا از منابع و مخازن آب آشامیدنی مطمئن و بهداشتی که مشخصا برای استفاده های شرب و بهداشت تعبیه گردیده است استفاده کنید.

۳-ترجیحا از آب ها و نوشیدنی های بسته بندی شده ای که دارای مشخصات بهداشتی هستند و همچنین در شرایط مناسب نگهداری می شوند استفاده کنید. ثابت شده است احتمال انتقال انواع بیماری ها و همچنین انتشار آلودگی های ثانویه از طریق ظروف کثیف، آلوده و حتی ظروف روباز وجود دارد.

۴-با توجه به امکان و سهولت و دسترسی همگانی به شبکه توزیع آبرسانی و یا شیرهای برداشت عمومی آب به لحاظ این که نظارت و کنترل های بهداشتی لازم درخصوص نحوه تصفیه و سالم سازی آب صورت می گیرد به عنوان مطمئن ترین و ایمن ترین منابع تامین آب آشامیدنی به شمار می آیند.

۵-با توجه به بررسی های صورت گرفته به لحاظ این که آب اغلب قنوات، چشمه سارها، آب انبارها و نظایر آن صرفا برای مصارف کشاورزی بوده و عمدتا دارای آلودگی های میکروبی و شیمیایی می باشند لذا نباید جهت مصارف شرب و بهداشت استفاده شوند درصورت لزوم به منظور سالم سازی و استفاده از آب های ناایمن و مشکوک حتما باید آب را ضدعفونی کرد یا به مدت حداقل ۵ دقیقه آب را جوشانید.

۶-به جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای پوستی و ... توصیه می شود از شنا کردن در جوی ها، نهرها، رودخانه ها و استخرهای کشاورزی به شدت اجتناب کرد.

۷-باتوجه به اینکه مصرف یخ های خوراکی کاملا از یخ های صنعتی متفاوت است باید به این موضوع توجه نمایید که شرکت های تولیدی ملزم به بسته بندی و درج کامل مشخصات بهداشتی بر روی محصول یخ خوراکی گرده اند. حمل آن ها به صورت فله ممنوع بوده و باید توسط وسایل نقلیه مجهز به سردخانه و دارای مجوز حمل شوند.

روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی شوشتر