رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر: فرهنگ جامعه باید به سمت کنترل فشار خون سوق داده شود/ به همراه گزارش تصویری

آقای محمد دانشگر-روابط عمومی| بسیج ملی کنترل فشار خون نشست خبری رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر دکتر فر | | 0 نظر | | | |
🔺 رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در شهرستان شوشتر جامعه هدف ۹۰ هزارنفری تعیین‌شده است و فرهنگ جامعه باید به سمت کنترل فشار خون سوق داده شود.

🔺به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی شوشتر به نقل از شوشترنامه، دکتر فرهاد ابول نژادیان در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبر شهرستان شوشتر درباره تشریح اهداف طرح بسیج ملی کنترل فشارخون اظهار کرد: این طرح در سراسر کشور از ۲۷ اردیبهشت‌ماه تا ۱۵ تیرماه برگزار می‌شود و مردم را از شرایط فشارخونشان مطلع می‌سازد.

🔺وی افزود: وزارت بهداشت و درمان بر این باور است که به‌منظور حفظ سلامت جامعه و کاهش هزینه‌های درمان باید در حوزه پیشگیری اقدامات زیادی انجام داده و به دلیل اینکه فشارخون ارتباط زیادی به سکته های مغزی،نارسایی های کلیوی و مشکلات قلبی و عروقی دارد طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در دستور کار قرارگرفته است.

🔺 این مقام مسئول تأکید کرد: در کشور ۴۵ درصد از مرگ‌ومیرها براثر بیماری‌های قلبی است که در شوشتر این میزان به ۵۰ درصد می‌رسد و متأسفانه شوشتر در این آمار از متوسط کشوری بیشتر است، باید تلاش کنیم تا با کنترل فشارخون برای کاهش این رقم گامی اساسی برداریم.

🔺 رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر تأکید کرد: سالانه ۱۰۰ هزار سکته مغزی در کشور ثبت می‌شود، ایران از نظر سکته مغزی ۱۰ سال زودتر از متوسط جهانی است یعنی سن سکته مغزی در کشور ایران از متوسط جهانی ۱۰ سال کمتر است، از این شمار ۱۰۰ هزار سکته مغزی سالانه ۱۵ هزار نفر به مرگ مختوم می‌شوند و بقیه هم به نقص عضو و مشکلات تکلم و حرکتی مبتلا می‌شوند، برای مقابله با این سکته‌ها باید فشارخون کنترل شود.

🔺 وی به شمار سکته‌های مغزی نیز اشاره کرد و گفت: سالانه ۳۰۰ هزار نفر در اثر سکته قلبی و مشکلات قلب و عروق در ایران جان خود را از دست می دهند، عارضه اصلی برای پدیده سکته قلبی فشارخون است، بهتر است برای کاهش فشارخون اقدامی عاجل انجام شود.

🔺 ابول نژادیان به آماری جالب درباره فشارخون در کشور اشاره کرد و افزود: ۴۰ تا ۶۰ درصد از مبتلایان به بیماری فشارخون از بیماری خون مطلع نیستند، این آمار تکان‌دهنده‌ای برای ابتلای بعدی به بیماری‌هایی است که به‌نوعی به فشارخون مرتبط هستند.

🔺 رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر تأکید کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده فشارخون عامل اساسی مرگ زودرس ایرانیان است، این بیماری ناتوانی، نارسایی کلیوی و… را باعث می‌شود، به این دلیل وزارت بهداشت و درمان با اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون می‌کوشد تا ۲۰ میلیون نفر را کنترل فشار کند و در صورت مشخص شدن عامل فشارخون برای رفع مشکل و بررسی‌های بیشتر به سطح دو ارجاع این افراد را ارسال می‌کنیم.

🔺 ابول نژادیان با تأکید بر اینکه در این طرح دو نوع پایش وجود دارد، افزود: یک‌پایش به‌صورت خود اظهاری است که فرد فشارخون خود را در سایت وزارت بهداشت و درمان ثبت می‌کند، دیگری پایش از طریق مراجعه و کنترل فشارخون و ثبت آن توسط وزارت بهداشت و درمان است.

🔺 وی خاطرنشان کرد: در این طرح ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر درگیر می‌شوند و همه پایگاه‌ها، ایستگاه‌ها، خانه‌های بهداشت و … بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و سلامتی خصوصی و عمومی موظف هستند در این طرح مشارکت کنند و از همه دستگاه‌ها می‌خواهیم تا با وزارت بهداشت در این طرح همکاری کنند.

🔺 رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر همچنین گفت: کنترل فشار در فاز نخست رایگان است ولی پس از مشخص شدن فشارخون و نیاز به ارجاع و استفاده از امکاناتی مانند اکو، مراجعه به متخصص و…. هنوز درباره هزینه‌ها، وزارت بهداشت و درمان اظهارنظری نکرده است و ابلاغیه‌ای به دستمان نرسیده است.

🔺 وی درباره میزان فشارخون سالم افزود: فشارخون سالم ۱۴ روی ۹ است، البته باید بدانیم که این فشارخون نیز اصطلاحاً روی مرز سلامتی محسوب می‌شود و فشارخون کمتر از ۱۴ بیشتر مورد تأکید است.

🔺 وی با اشاره به راه‌اندازی ستاد اجرایی بسیج ملی طرح کنترل فشارخون گفت: این ستاد تشکیل‌شده است و از رسانه‌ها که عضو ستاد اطلاع‌رسانی این طرح هستند می‌خواهیم که در حساسیت بخشی آحاد مردم در این زمینه همکاری لازم را با وزارت بهداشت و درمان داشته باشند.

🔺 وی به عامل اساسی ایجاد فشارخون اشاره کرد و عنوان کرد: استفاده بی رویه از نمک عامل اساسی ایجاد فشارخون است، ایرانی‌ها بیش از دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می‌کنند، در ایران هم‌اکنون متوسط مصرف نمک ۱۱ گرم در روز است درحالی‌که در جهان این مقدار پنج گرم است.

🔺 ابول نژادیان تأکید کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده اگر نمکدان را از سفره‌ها حذف کنیم، بیش از ۱۸ درصد کاهش مصرف نمک در کشور خواهیم داشت و روزانه ۳ گرم از سبد مصرفی نمک هر شخص کاسته می‌شود، اگر بتوانیم این میزان کاهش مصرف نمک را انجام دهیم، ۱۸ درصد بیماری‌های قلبی و ۲۴ درصد سکته‌های مغزی کاهش می‌یابد.

🔺 وی تأکید کرد: تنها ۱۲ درصد از ایرانی‌ها الگوی مصرف صحیح نمک‌دارند و ۸۸ درصد از ایرانیان الگوی ناصحیح دارند که باید در این زمینه زنگ خطرها را به صدا درآورد، کاهش تحرک، استفاده از دخانیات و… نیز عوامل تشدیدکننده فشارخون به شمار می‌آید که متأسفانه شرایط مناسبی در جامعه هدف ما ندارد.

🔺 وی عنوان کرد: از مردم می‌خواهیم به‌ویژه در سطح شهر شوشتر برای کنترل فشارخون خود به مراکز بهداشتی و سلامت مراجعه‌کننده در روستاها میزان مراجعه به مراکز و خانه‌های سلامت و بهداشت ۹۵ درصد است درحالی‌که این آمار در شهر شوشتر ۶۵ درصد است.

✅ ۱۲۸ تیم اجرایی برای بسیج ملی طرح کنترل فشارخون تشکیل‌شده است

🔺 معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر نیز در این نشست خبری اظهار داشت: بیش از ۱۲۸ گروه اجرایی برای مشارکت و اجرای بسیج ملی طرح کنترل فشارخون ساماندهی شده‌اند، ۱۰ تیم سیار، ۳۷ تیم در مراکز تجمعی و همه مراکز خدمات دهنده در حوزه پزشکی و سلامت اعم از خصوصی و دولتی مشارکت دارند.

🔺بر این اساس، نایب فدایی افزود: از ۲۷ اردیبهشت‌ماه مصادف با روز جهانی فشارخون این طرح آغاز می‌شود و تا ۱۷ خرداد فاز نخست که اطلاع‌رسانی طرح است اجرا می‌شود و از ۱۷ خردادماه به بعد تا ۱۵ تیرماه اجرای طرح و کنترل فشارخون در دستور کار قرار می‌گیرد که امیدواریم همه دستگاه‌ها با وزارت بهداشت و درمان همکاری کنند.

🔺 وی تأکید کرد: گروه هدف این طرح افراد بالای ۳۰ سال سن، زنان باردار در همه‌سنین و بیماران کلیوی … هستند، مردم برای کنترل فشارخون خود قدری حساس‌تر و دقیق‌تر باشند.

🔺 معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر در پایان تأکید کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در این طرح جامعه هدف شوشتر ۹۰ هزار نفر است و علوم پزشکی شوشتر باید حداقل ۴۸ هزار و ۸۰۰ نفر را کنترل فشارخون کند، بر اساس پیش‌بینی‌ها بیش از ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر در این طرح از شرایط فشارخون بالای خود مطلع می‌شوند و باید برای بررسی بیشتر به سطح دوم ارجاع داده شوند.