en-USfa-IR

آموزشی/ نکاتی در مورد مکمل ها و داروهای لاغری که باید بدانید

آقای محمد دانشگر-روابط عمومی| داروهای لاغری مکمل های لاغری دکتر مینا اندیشمند غذا و دارو | | 0 نظر | | | |
به گزارش وبدا شوشتر، دکتر مینا اندیشمند کارشناس فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل مدیریت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر در مورد مکمل ها و داروهای لاغری عنوان کرد: تحت هیچ شرایطی داروها و مکمل های لاغری که در شبکه های ماهواره ای یا از طریق پیامک تبلیغ می شوند و آن هایی که در عطاری ها به فروش می رسند را مصرف نکنید!
در تبلیغ این گونه مکمل ها معمولا ادعا می شود که با مصرف آن ها به طور تضمینی و در کوتاه ترین زمان ممکن لاغر خواهید شد، یا اینکه این فرآورده کاملا گیاهی و بدون عوارض است، و مهم تر از همه اینکه عنوان می کنند که این مکمل دارای تاییدیه ی FDA(سازمان غذا و دارو آمریکا) یا مجوز از سازمان غذا و دارو ایران هستند که چنین ادعاهایی کاملا کذب بوده و جهت فریب مصرف کنندگان می باشند.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که گیاهی بودن منشاء یک فرآورده به هیچ وجه دلیلی بر بی خطری آن نیست. از طرفی FDA تنها به برخی از اقلام دارویی پر مصرف و مهم، آن هم پس از سال ها تحقیق و پژوهش و انجام کارآزمایی های بالینی متعدد تاییدیه می دهد که مکمل ها از جمله مکمل های لاغری از این دسته مثتثنی هستند. در صورتی که سازمان غذا و دارو ایران نیز به فرآورده ای مجوز دهد هیچ گاه آن را از طریق شبکه های ماهواره ای تبلیغ نخواهد کرد بلکه مجوز فروش آن در داروخانه های معتبر که تحت نظارت این سازمان فعالیت می کنند را می دهد.
دکتر اندیشمند همچنین اظهار کرد: شایان ذکر است که چنین داروهایی غیر مجاز و قاچاق می باشند و بسیاری از آن ها حاوی ترکیبات مخدر و محرک مغزی از جمله آمفتامین( ترکیب شیمیایی که در مخدر شیشه وجود دارد) می باشند و بیمار با مصرف آن به شدت بی اشتها می شود، اما از طرفی دیگر علاوه بر اینکه به این دارو اعتیاد پیدا می کند منجر به بروز عوارض جبران ناپذیری در او از جمله بی خوابی شدید، تحریک پذیری و بدخلقی، سردرد، خستگی، لرزش دست، افزایش ضربان قلب، تهوع، استفراغ و... خواهد شد.
گاهی در برخی از اینگونه تبلیغات، ژل ها و کرم هایی معرفی می شوند که می توانند تنها با استفاده ی موضعی و مالش روی ناحیه ای که چاقی موضعی دارد، موجب کاهش سایز و سوزاندن چربی در ناحیه ی مورد نظر شوند، باید توجه داشت که چنین ادعایی کاملا غلط می باشد و تاکنون در علم داروسازی هیچ گونه فرآورده ی چربی سوز موضعی ساخته نشده است.
وی ادامه داد: برای کاهش وزن نباید به دنبال معجزه بود، تنها راه کاهش وزن کاهش کالری دریافتی از طریق رژیم غذایی و افزایش کالری مصرفی از طریق تحرک و ورزش و در مواردی انجام جراحی های متابولیک است.
قابل ذکر است که تنها مکان مجاز برای فروش داروها و مکمل های لاغری، داروخانه های معتبر می باشند و لازم است که پیش از مصرف آن ها حتما با پزشک و داروساز مشورت نمایید.