پرجم و شعار سال جمهوری اسلامی ایران - دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر بنر دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

دانشکده علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

fa-IRen-US
X

اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از کووید 19

مریم جلودارپور| اهمیت تغذیه، پیشگیری، کرونا، | | 0 نظر | | | | [MAKERATING]

نکات آموزشی به مناسبت بسیج ملی تغذیه(قسمت دوم)

اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از کووید 19

اگر چه رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است ولی در بحران هایی مانند کرونا،تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در تقویت  سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود.

افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی_ عروقی، کبدی ، پرفشاری خون ،دیابت ، آسم و مشکلات تنفسی ،بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی، بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.

کمبود هر کدام از ریز مغذی های مورد نیاز بدن می تواند باعث ضعف سیستم ایمنی شده و توانایی بدن در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماریها را کاهش دهد.

رعایت نکات زیر به افزایش سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کمک می کند:

  • تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که بر اساس هرم غذایی در 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، لبنیات، گوشت و تخم مرغ، و حبوبات و مغز دانه ها) قرار دارند.
  • به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم ، گوجه فرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوه ها ی در دسترس استفاده کنید.
  • با توجه به این که پیاز خام حاوی ویتامین C است می توان به صورت روزانه همراه با غذا استفاده نمود.
  • در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C میباشد استفاده کنید.
  •  با توجه به نقش ویتامین Aو E در تقویت سیستم ایمنی بدن ، روزانه از منابع غذایی این دو ویتامین استفاده نمایید.
  • ویتامین A:کمبود این ویتامین منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود. ویتامین A به جذب و ذخیره آهن در بدن کمک می کند و کمبود آن منجر به کم خونی ناشی از فقر ویتامین A می شود که باید از طریق منابع غذایی جبران شود. منابع غذایی ویتامین A به دو شکل ویتامین A در منابع جانوری و پیش سازهای ویتامین) A (بتا کاروتن) در منابع گیاهی وجود دارد . جذب منابع جانوری بهتر است. منابع حیوانی ویتامینA بیشتر در جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پر چرب و کره وجود دارد. پیش ساز ویتامینA هم در میوه های رنگی و سبزیجات زرد و سبز نظیر فلفل های سبز ، زرد و نارنجی و قرمز ، اسفناج، کاهو، هویج، کدو حلوایی، زرد آلو طالبی، موز، انگور، خربزه، خرمالو و انواع مرکبات و انبه است.
  • ویتامین E :این ویتامین علاوه بر داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی به عملکرد سیستم ایمنی بدن هم کمک می کند. انواع روغنهای مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت ، کنجد و زیتون از منابع این ویتامین به شمار می آیند. انواع آجیل (فندق، بادام، گردو و پسته، بادام زمینی )، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی نیز دارای مقداری ویتامین E هستند.
  •   از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، غذاهای چرب و سرخ شده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری کنید.
  • با مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کنید.
  • جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (جگر ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی، میوه های تازه و خشک ، انواع مغزها و حبوبات) استفاده کنید.
  • روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیهای برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها و زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند (نخود و لوبیا، عدس ،باقلا و لپه و مغزها (پسته، گردو، فندق، بادام و بادام زمینی) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده کنید.
  • مصرف 6 تا 8 لیوان اب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.

مطالب مرتبط

Sort by:
izmir escort izmir escort izmir escort izmir escort