پرجم و شعار سال جمهوری اسلامی ایران - دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر بنر دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

دانشکده علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

fa-IRen-US
X

نشانگرهای رنگی تغذیه ای (قسمت پنجم)

به مناسبت بسیج ملی تغذیه

نشانگرهای رنگی تغذیه ای (قسمت پنجم)

طرح برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه ای با هدف مدیریت مصرف میزان قند و نمک و چربی و اسیدهای چرب ترانس اجرا شده است . نشانگرهای رنگی کمک میکند در زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذائی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب را داشته باشیم. نشانگرها پنج شاخص مهم موثر در سلامتی: انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس را نشان میدهند.

1- آرم سازمان غذا و دارو

2- مقیاس و اندازه سهم

3- میزان انرژی در  هر سهم بر حسب کیلو کالری                                          

4- شاخصهای مورد ارزیابی(مواد مغذی مورد ارزیابی)

5- مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم

6 - نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)

7- راهنمای رنگها

8-  شماره پروانه های بهداشتی تولید/ ورود

مفهوم رنگهای نشانگر رنگی تغذیه ای چیست؟

رنگ سبز به معنی" کم "میباشد. ما رابه یک انتخاب مطمئن تر و سالم تر راهنمایی می کند.

رنگ زرد یا نارنجی به معنی" متوسط "می باشد. ما رابه یک انتخاب نسبتا خوب راهنمائی می کند اگرچه انتخاب سبز بهتر است. محصولات غذایی با نشانگرهای نارنجی رنگ در اکثر مواقع انتخاب های نسبتا مناسبی محسوب می شوند، هر چند که سبزها مناسب ترین هستند.

رنگ قرمز به معنی مقادیر" زیاد "در ماده غذائی می باشد. باید دقت کرد با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی، کی و چه مقدار مصرف کنیم.

نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نمی باشد، بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت است. اولویت انتخاب با محصولی هست که باتوجه به شرایط فیزیکی و جسمانی ما مناسب تر میباشد.

در خصوص آن دسته از محصولات غذایی و آشامیدنی که حاوی قند، نمک، چربی می باشند باید به نشانگرهای رنگی دقت نمود.

ما باید بتوانیم با استفاده از نشانگر های رنگی تغذیه ای و مقادیر آنها بین دو ماده غذایی مثلا بین دو بیسکویت، بین دو ماست، بین دو کیک (در وزن مساوی ) مناسب ترین محصول را انتخاب کنیم.


مطالب مرتبط

Sort by:
/body>