پرجم و شعار سال جمهوری اسلامی ایران - دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر بنر دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

دانشکده علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی شوشتر

fa-IRen-US
X

چند توصیه ی تغذیه ای به بهانه ی روز جهانی فشارخون

مریم جلودارپور| | | 0 نظر | | | | [MAKERATING]

چند توصیه ی تغذیه ای به بهانه ی روز جهانی فشارخون

پر فشاری خون که به بیماری قاتل خاموش معروف است و یکی از عوامل تهدید کننده ی سلامت قلب و عروق و در نتیجه حیات انسان هاست به فشار خون سیستولی 140 میلی متر جیوه و بالاتر و دیاستولی 90 میلی متر جیوه و بالاتر به صورت همزمان و یا حتی یکی از آنها اطلاق می شود.

آمارها نشان میدهد که از هر سه نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست.

عواملی که در ابتلا به پرفشاری خون نقش  دارد شامل ارث ،سن بالا ،چاقی ،مصرف قرصهای خوراکی ضد بارداری و سبک زندگی غلط مانند تغذیه ناسالم ،عدم تحرک ،مصرف الکلب ،مصرف زیاد نمک ،استرس و فشار عصبی می باشد.

پرفشاری خون که می تواند باعث ایجاد بیماریهای قلبی ،سکته ی مغزی و بیماریهای کلیوی شود قابل پیشگیری و درمان بوده و با تغییرات ساده و کوچکی در سبک زندگی می توان آن را کنترل کرد.

تغذیه در کنترل پرفشاری خون

1-یکی از مهمترین عوامل غذایی موثر بر فشار خون مصرف نمک است.حدمجاز مصرف نمک در روز برای هر انسان سالم 5 گرم تعیین شده است که متاسفانه این مقدار در ایرانیان 2 تا 3 برابر بیشتر است.برای کنترل مصرف سدیم حتما میزان سدیم درج شده بر روی برچسبهای مواد غذایی را به دقت مطالعه کنید و آن ماده ی غذایی را انتخاب کنید که میزان سدیم کمتری دارد.

2-به سدیم پنهان موجود در مواد غذایی مانند انواع سس ،تن ،کنسرو ،انواع کیک و کلوچه ،تنقلاتی مانند چیپس و پفک ،آجیلهای شور ،نان ، گوشتهای فرآوری شده و ... توجه کنید.

3-جهت کنترل فشار خون و پیشگیری از آن وزن خود را کنترل کنید.

4-روزانه حتما 2-4 واحد میوه و 3 -5 واحد سبزیجات و 1 واحد حبوبات در برنامه ی غذایی خود قرار دهید.

5-نمکدان را از سر سفره حذف کنید و به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزیجات معطر و آبلیمو و آبغوره استفاده کنید.

6-غلات سبوس دار را جایگزین غلات فاقد سبوس کنید.

7-به تبلیغات دروغین راجع به اثرات مفید برخی نمکها مانند نمک دریا بر روی فشار خون توجه نکنید.

8-به جای سرخ کردن غذا از روشهای سالم طبخ مانند بخارپز ، آب پز و تنوری کردن استفاده کنید.

9-ذائقه کودکانتان را از همان ابتدا به غذاهای کم نمک وکم چرب عادت دهید.

10-از آنجاییکه کمبود کلسیم می تواند باعث پر فشاری خون شود توصیه می شود روزانه حتما 3 واحد لبنیات کم چرب مصرف کنید.

11-روزانه یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون به سالاد یا غذای خود اضافه کنید.

12-روغنها و چربیهای ناسالم شامل : انواع روغنها و کره های جامد و نیمه جامد گیاهی و حیوانی ،پیه ، دنبه ،پوست مرغ ، سرشیر و خامه ،اعما و احشا دام مانند دل ،جگر ، قلوه و کله پاچه را از برنامه ی غذایی خود حذف کنید.

13-ترجیحا هفته ای دوبار ماهی مصرف کنید.

14-یک فعالیت بدنی روزانه و منظم مانند پیاده روی ،دوچرخه سواری ، شنا و ... در برنامه ی روزانه ی زندگی خود قرار دهید.

15-در مصرف نوشیدنیهای کافئین دار مانند چای و قهوه میانه روی کنید

16-از استعمال انواع دخانیات و مصرف الکل به شدت پرهیز کنید.

17-با مراجعه سالانه به مراکز خدمات جامع سلامت و استفاده از خدمات رایگان کنترل فشار خون و مشاوره ی تغذیه و رژیم درمانی از ابتلا و یا پیشرفت پرفشاری خون در بدن خود پیشگیری کنید.

 


مطالب مرتبط

Sort by: